De baanwissel van schaatsicoon Marianne Timmer naar Dutch Sport Tech Fund

dutch sport tech fund technology marianne timmer

Marianne Timmer (46) is voormalig Nederlands-, wereld- en Olympisch kampioen op de schaats, en een sportfanaat van kruin tot doorgetrainde benen. Hoewel ze haar actieve jaren op de baan achter zich heeft liggen, laat de fascinerende sportwereld haar niet los. Als innovatiecaptain, lid van de Raad van Advies én belegger bij Dutch Sport Tech Fund voelt ze zich nog steeds 100 procent betrokken bij deze prachtige, gezonde en sportieve branche.

Dutch Sport Tech Fund investeert in sport en sport gerelateerde data- en technologiebedrijven. Op die manier wordt een positieve bijdrage geleverd aan sport en krijgt innovatie meer kansen. ‘Timmertje’ kijkt vol trots naar haar sportende leven en haar Olympische medailles, maar nu ook naar haar rol binnen Dutch Sport Tech Fund.

Waarom sporttechnologie


De sporttechnologiemarkt zal in 2030 een waarde van 50 miljard dollar vertegenwoordigen. Dutch Tech Sport Fund is het eerste fonds dat zich exclusief op deze markt richt. ‘Sport is een heel belangrijk en een veelbesproken onderwerp’, vertelt de schaatsgrootheid enthousiast. ‘In topsport is, zeker qua innovatie, heel veel gebeurd. En er blijft veel gebeuren wat we ook buiten de sportwereld toepassen. Technologische noviteiten die onze wereld upgraden. Iedereen wil een gezond en fit leven. En ik wil bedrijven van harte ondersteunen die daar een bijdrage aan leveren!’

Dutch Sport Tech Fund wil voornamelijk in veelbelovende bedrijven investeren die willen groeien. Het is een logische keuze om voor scale-up-bedrijven te kiezen: Deze bedrijven hebben vaak al een aantoonbare waarde. Marianne heeft als ervaren topsportster aan den lijve ondervonden hoe jong talent en hun begeleiders gebruikmaken van technologie en innovatie. Haar bewezen talent in het managen van ‘winning teams’ heeft tot optimale prestaties geleid. Nu maakt zij deel uit van het innovatieteam van Dutch Sport Tech Fund.

Wisselwerking

Marianne Timmer geniet ervan om up to date te blijven over wat er gaande is in de sportmarkt. ‘Sport is de bakermat van veel innovaties. Kijk naar Jogo Sports, een datagedreven platform en eens van onze deelnemingen. Een onderdeel is bijvoorbeeld een chip in sportschoenen, waarmee sporters hun prestaties kunnen bijhouden. Die app stimuleert je om beter te worden, waardoor talenten nog meer worden ontwikkeld. Dat is hier uniek aan: het gaat veel verder dan alleen maar beleggen. Dutch Sport Tech Fund denkt mee, verbindt met andere bedrijven, daagt uit en biedt hulp aan toekomstige innovaties en sporttalent. Kruisbestuiving dus. Beleggen in een veelbelovende branche die tegelijkertijd een gat in de markt is. Ik ben trots om innovatiecaptain te zijn bij dit bedrijf.’

Blik op de toekomst

Als een volleerd schaatser blikt Marianne nog altijd strak vooruit naar de toekomst. Want daar valt nog veel winst te behalen, letterlijk en figuurlijk. ‘Innovatie zit in grote en kleine dingen. Als je alleen al de innovaties van de afgelopen jaren bekijkt. Waar houdt het op? We hebben windtunneltesten, prestatiemetingen, vernieuwingen in voeding, ontzettend interessant. Vervoer door de lucht? Drones? Nieuwe materialen? Klimaatbeheersing? Vandaag denk je misschien: is er nog genoeg ruimte om te innoveren? Maar we groeien met elkaar’, glimlacht het schaatsicoon. ‘Er is nog ontzettend veel te winnen. En als ik wist waar dat precies zou zijn, dan zou ik daar gelijk op inzetten.

Scroll naar boven