Hét data gedreven voetbalplatform,
met 50 miljoen volgers

433 logo

433 Pro

Dutch Sport Tech Fund investeerde in 2021 in Jogo.ai. In december 2021 nam het populaire voetbalplatform 433 deze Nederlandse startup over. 433 is opgericht door Demy de Zeeuw en heeft meer dan 50 miljoen volgers. Het betreft een aandelenswap en dus is ons fonds nu aandeelhouder in 433.  Jogo gaat verder onder de naam 433 Pro.

demydezeeuw-433

Waarom investeert Dutch Sport Tech Fund in 433 ?

dstf bedrijf icoon

Het bedrijf

433 Pro helpt de prestaties van jonge voetballers te verbeteren, door middel van videobeelden en sensoren in schoenen. Met de overname van het oude Jogo haalde 433 de IT-kennis in huis, die hard nodig is om in de toekomst verder te groeien. David Dwinger, oprichter van Jogo, en 433-founder Demy de Zeeuw, hopen dat het bedrijf binnen vier jaar uitgroeit tot unicorn: een tech-bedrijf met de waardering van minstens een miljard euro.

dstf markt icoon

De markt

433 kent zo’n 70 miljoen gebruikers, waarvan de helft via Instagram komt. De groei is al jaren exponentieel. Het platform scoort twee miljard views per maand, daarvan is ongeveer 45 procent van de (moeilijk te bereiken) generatie Y (20-34-jarigen). 433 is populair bij generatie Y en Z (jongeren tot twintig jaar). Deze synergie staat garant voor een nog dominantere positie in de alsmaar mondialer wordende voetbal-, lifestyle- en entertainmentsectoren.

dstf verwachting icoon

De verwachting

433 is s ‘werelds grootste voetbalapp, het verkeer op de app is 100% organisch en komt mede tot stand dankzij influencers als Lionel Messi, Memphis Depay, Gerard Pique en Neymar da Silva Santos. Het bedrijf werkt samen met grote namen als Nike, Adidas, Red Bull, Puma en EA Sports. Beide bedrijven werkten tot nu toe met freemium abonnementen, met als hoofddoel hun userbase te maximaliseren. In de komende jaren wordt de focus langzaam verlegd naar de ontwikkeling van eigen content en (premium) verdienmodellen. 433 is al enorm qua merknaam, maar wordt een globale trendsetter en marktleider. Voor minder doet het Nederlandse tandem 433-433 Pro het niet!

logo JOGO

TRACK, ANALYZE, IMPROVE

Maak gebruik van onze expertise. Investeer en maak een verwachte ROI van 10%

Dutch Sport Tech Fund biedt u de unieke mogelijkheid om als particuliere belegger te participeren in een enorme groeisector. Download nu de brochure en ontdek samen met (ex)topsporters de enorme potentie van de sport-techmarkt.

Scroll naar boven