Snelgroeiend Aziatisch media, entertainment en fan engagement platform en app voor zowel live sports als esports

Fando

Fando, voormalig WTF media, biedt qua functionaliteit in één platform aan: live streaming van lokaal sport aanbod, breed TV- aanbod van internationale elite-sport, messenger en gaming.

De groei is stormachtig, Fando gebruikt daarvoor moderne marketingtechnieken zoals content creators, social media, netwerken van sterren uit de sportwereld en influencers. Voor het einde van 2023 rekent men op ±20mln gebruikers in de regio Zuidoost-Azië. Door de integratie met 5 telecom-aanbieders in de regio wordt in de eerste helft van 2024 het doel van 100mln gebruikers gehaald. De CEO Manit Parikh is een captain of industry, hij meldt dat van Fando nog dit jaar de status van “unicorn” zal bereiken.

WTF Media screens

Waarom investeert Dutch Sport Tech Fund in Fando?

dstf bedrijf icoon

Het bedrijf

Fando is één van de snelst groeiende sportbedrijven van Zuidoost-Azië en een niet-Nederlandse deelneming van Dutch Sport Tech Fund.

Het bedrijf groeit erg hard. Ze zijn eind 2020 gelanceerd en in die tijd hebben ze vele miljoenen gebruikers geactiveerd en ca. 40M dollar omzet en 10M$+ EBITDA gegenereerd.

dstf markt icoon

De markt

Fando heeft een voorsprong op de concurrentie, want het is een zogenoemde “first mover” in de grote Aziatische markten als India en China.


De potentie van de applicatie is ongekend, aangezien het bedrijf zich richt op grote Aziatische markten als India (1,6 miljard inwoners) en China (1,7 miljard inwoners). Ook de meer volwassen Amerikaanse markt biedt veel kansen. Daarbij maakt Fando slim gebruik van platformen als Twitch, waardoor het profiteert van een netwerkeffect. Door haar samenwerking met telecomreuzen in de regio, alsook haar succesvolle verkrijging van een banklicentie in de Verenigde Arabische Emiraten, gaat Fando ook inkomsten genereren buiten de sport.

 

dstf verwachting icoon

De verwachting

De doelstelling is om aan het begin van 2024 het telecom bedrijf Indosat Hutchinson als aandeelhouder te verwelkomen. Die laatste heeft >300 miljoen gebruikers, waarvan ca. 20% tezijnertijd moeten worden geactiveerd in Fando. Hiermee komt de gedroomde unicorn-status heel dichtbij, een technologiebedrijf met een waardering van meer dan een miljard dollar.

Fando is op weg om het grootste kanaal voor sport in de regio te worden, wat kansen biedt voor een direct-to-consumer-verdienmodel. Door waarde toe te voegen voor de gebruikers willen ze ervoor zorgen dat het voor nieuwe spelers lastiger wordt om de markt te betreden.

Maak gebruik van onze expertise. Investeer en maak een verwachte ROI van 10 tot 30%

Dutch Sport Tech Fund biedt u de unieke mogelijkheid om als particuliere belegger te participeren in een enorme groeisector. Download nu de brochure en ontdek samen met (ex)topsporters de enorme potentie van de sport-techmarkt.

Maak gebruik van onze expertise. Investeer en maak een verwachte ROI van 10 tot 30%

Dutch Sport Tech Fund biedt u de unieke mogelijkheid om als particuliere belegger te participeren in een enorme groeisector. Download nu de brochure en ontdek samen met (ex)topsporters de enorme potentie van de sport-techmarkt.
Scroll naar boven