Scoor met onze participaties, een unieke kans om te investeren.

ISG International Sports Group

Meer dan 600 licenties, 24 landen, meer dan 200.000 gebruikers

Onze eerste deelname is de International Sports Group (ISG). ISG is eigenaar van het IP van Dotcomsport en SportAnalysisTV, beide cloudgebaseerde softwareproducten om de prestaties te verbeteren en voetbal te ontwikkelen. Klanten zijn KNVB, US Soccer Federation, Malaysian Football Association, Football Association of Saudi Arabia, Football Association of Estonia, FC Utrecht, CSKA Sofia, Al Gharafa, Lokomotiv Tiblisi, etc. Dotcomsport werkt samen met de Nederlandse FA (KNVB) om gebruik te maken van Rinus International, haar voetbal leerplatform.

CLOUD-BASED CLUB MANAGEMENT platform

Dotcomsport is opgericht in 2008 en biedt amateur- en profvoetbalclubs en nationale federaties het meest complete online Club Management Systeem. Hierdoor kunnen alle betrokkenen bij de voetbalorganisatie (spelers en stafleden) optimaal betrokken worden bij de ontwikkeling van spelers, teams en coaches volgens een uniforme en gestructureerde methodiek.  
sportanalysis logo

CLOUD-BASED VIDEO-ANALYSIS software

Sportsanalysis TV is een online video-analyseplatform dat coaching en spelersprestaties verbetert en hen helpt om coachbare sleutelmomenten tijdens en na de wedstrijd te vinden. Live en post match tagging geeft de coachingstaf de mogelijkheid om belangrijke wedstrijdmomenten te delen met spelers. Tag, deel en analyseer belangrijke wedstrijdmomenten om de prestaties van het team en de spelers te verbeteren.

Dotcomsport klanten

Verbetert teams en spelers

JOGO

Een datagedreven platform, gebouwd voor spelers en hun ontwikkeling

Wie worden de topspelers van de toekomst? JOGO is een datagedreven platform, gebouwd voor spelers en hun ontwikkeling. Hierdoor kunnen spelers, aan de hand van eigen data, inzicht krijgen in hun ontwikkeling zodat ze hun skills kunnen verbeteren. Met JOGO kunnen spelers hun spel perfectioneren op basis van meer dan tweehonderd datapunten. De dataverzameling gebeurt aan de hand van technologieën als artificiële intelligentie, machine vision en sensor tech, en omvat belangrijke parameters die meestal niet worden bijgehouden. Dit alles in real-time. Giswerk hoort tot het verleden. Nu zijn onderbouwde besluiten mogelijk op grond van objectieve analyses. Inmiddels zijn er al samenwerkingen met onze eigen KNVB maar ook buiten Nederland valt JOGO op. Dit blijkt uit recente samenwerkingen met Valencia FC, Manchester City en Benfica. JOGO streeft naar een intensieve samenwerking met de bijna 550 ISG clubs. Momenteel heeft JOGO een wereldwijd klantenbestand van meer dan 150 clubs (met 550 + trainers) en 4.400 + spelers. Door JOGO’s onstuimige groei is een volgende financieringsronde alweer aanstaande.
logo JOGO

TRACK, ANALYZE, IMPROVE

Sharp Alpha Advisors

Sports Betting Startups & Venture Capital

De Amerikaanse sports betting markt explodeert, wij liften mee. Sharp Alpha Fund I is opgericht vanwege deze “buitengewone marktomstandigheden”, namelijk de onstuimige groei van de sports betting markt (en ecosysteem). Dit jaar zal die groei meer dan 100% zijn. Deze marktomstandigheden maken succesvolle exits van de Dutch Sport Tech Fund participaties kansrijker. 

Sharp Alpha Fund I richt zich primair op de volgende marktsegmenten: Betting Intelligence, Data & Analytics, Social Betting & Gamification, Sustainable Gaming. Na haar lancering in April 2021 zijn belangen in de volgende bedrijven genomen:

Verdict MMA (Fan engagement)
SharpSports (Betting services),
Golden Hearts Games (Charitable Gaming Platform)
Players’ Lounge (Wagering Platform for games eg. FIFA, Call of Duty, Madden)

Circl

De toekomst van digitale inkomsten in de sport

Circl is een social betting app waarbij je samen met je vrienden kan wedden op leuke feitjes in een sportwedstrijd. De spelers van het spel nodigen elkaar uit, dus de groei is zelf genererend en doordoor enorm schaalbaar. Het product focust zich nu op de meest populaire sport, voetbal. Daarnaast wil Circl ook opschalen richting esports. 

Circl Games Limited heeft sinds 10 november 2021 een vergunning in Groot-Brittannië en wordt gereguleerd door de Gambling Commission of Great Britain om faciliteiten te bieden voor pool betting op afstand.  

Horizm

Wereldwijd pionier in digital sponsoring

Digital sponsorship is new school sport-sponsoring. Het bestaande sportsponsoring betreft met name visualisering in het stadion, middels hard en/of LED-boarding. Digitale sponsoring vindt plaats via het internet en social media. Horizm biedt een one-stop-shop, door met een eigen algoritme zowel de waardering-diensten aan te bieden (digital value of fans), alsook de digitale marktplaats voor de verkoop van sponsorpakketten aan sponsors. 

 Vandaag is elke professionele voetbalclub is op zoek naar nieuwe inkomstenstromen. Digital sponsoring lijkt een no brainer voor iedere sportclub, op elk niveau, competitie, land, etc. Nog voor Horizm’s marktplaats live gaat in Q1 2022 hebben een reeks aan buitengewone rechtenhouders voor meer dan 1mrd € aan digital inventory beschikbaar gesteld aan cq. wordt toegankelijk via de Horizm marktplaats. Het betreft federaties, leagues en top voetbalclubs. Voorbeelden van partijen die vandaag al een contract gesloten hebben met Horizm: o.a. Chelsea, Real Madrid, Dortmund, Sporting Lissabon, Australian Open, Mumbai Indians, en veel meer.

WTF MEDIA

Snelgroeiend Aziatisch media, entertainment en fan engagement platform en app voor zowel live sports als esports

WTF biedt qua functionaliteit in één platform aan: live streaming van lokaal sport aanbod, breed TV- aanbod van internationale elite-sport, messenger, gaming en betting.

De groei is stormachtig, WTF gebruikt daarvoor moderne marketingtechnieken zoals content creators, social media, netwerken van sterren uit de sportwereld en influencers. Voor het einde van 2022 rekent men op 5-7mln gebruikers in de regio Zuidoost-Azië. Binnen 3 jaar ligt de lat op 100mln gebruikers. De CEO Manit Parikh is een captain of industry, hij wil van WTF een unicorn van maken.

Met DSTF zijn er nog zo’n 10 professionele beleggers c.q. fondsen in het bedrijf gestapt. De DSTF-investering is stapsgewijs, gekoppeld aan strakke milestones. 

Scroll naar top