Dutch Sport Tech Fund investeert in ‘fan-engagement startup’ Circl

dutch sport tech fund circl

Dutch Sport Tech Fund, het enige Nederlandse investeringsfonds dat zich exclusief toelegt op investeringen in sporttech-bedrijven, kondigt aan te investeren in Circl. Dat is een Engelse start-up die voor ‘fan engagement’ moet zorgen waarbij fans onderling leuke feitjes in live-wedstrijden kunnen voorspellen.

Samen naar wedstrijden kijken

Circl maakt het mogelijk voor sportliefhebbers om, terwijl ze samen naar een wedstrijd kijken, live te voorspellen wat er gaat gebeuren in die voetbalwedstrijd. De app gaat live tijdens dit Premier League-seizoen en maakt gebruik van data van sportdata-bedrijf Opta. Het spel zou de ervaring van de kijker moeten verrijken, omdat je als het ware ‘een beetje meespeelt’ terwijl je Circl speelt.

Will Hawkins, CEO en co-founder van Circl: “Het is onze missie om de manier te veranderen waarop het publiek sport kijkt en live op wedstrijden wedt. Het karakter van Circl is sociaal; je speelt nooit alleen en geniet met Circle samen van live-wedstrijden. Zo bieden we een inclusief alternatief voor apps en goksites die de consument alleen maar geld afhandig willen maken en zelfs tot gokverslavingen leiden.”

Circl focust zich nu nog op de meest populaire sport, voetbal, maar wil zich ook gaan richten op de steeds populairder wordende eSports.

Groei door ecosysteem

Mark Snijders van het Dutch Sport Tech Fund: “We zien in Circl een nieuwe groeibriljant met een sociale missie. Spelers nodigen elkaar uit, dus is de groei van het platform van Circl snel, organisch en ultra-schaalbaar.”

Dutch Sport Tech Fund stelt diens ecosysteem in de Verenigde Staten en het Verre Oosten open aan Circl. “We zien mooie kansen voor synergie en groeikansen in deze nieuwe markten. We verheugen ons erop Circl te helpen met onze combinatie van netwerk, middelen en specialistische kennis.” Circl is de tweede investering van Dutch Sport Tech Fund in een niet-Nederlandse startup. Hiervoor investeerde het fonds al in Jogo, ISG Groeifonds en Sharp Alpha.

Over Dutch Sport Tech Fund

Het Dutch Sport Tech Fund wil een positieve bijdrage leveren aan sport, door te investeren in de juiste sport, technologie – en databedrijven. De sporttechnologiemarkt vertegenwoordigt in 2030 een waarde van 50 miljard dollar. Het Dutch Tech Sport Fund is het eerste fonds dat zich exclusief op deze markt richt.

Scroll naar boven