Dutch Sport Tech Fund investeert in golfbaanplatform Zest.Golf

Dutch Sport Tech Fund Zest Golf

Dutch Sport Tech Fund investeert in golfbaanplatform Zest.Golf. De Rotterdamse startup gebruikt de financiering om hun groei te versnellen en het platform verder te ontwikkelen. Dutch Sport Tech Fund is het enige Nederlandse fonds dat zich exclusief focust op investeringen in sport-tech-bedrijven. Het fonds ziet in Zest.Golf dé partij om de golfindustrie te helpen digitaliseren.

Digitalisering van golfindustrie

Zest.Golf werd in 2018 opgericht door Oliver Dury (CEO), Jo Maes (CCO) en Michael Pentowski. Ze ontdekten dat minder dan vijf procent van alle golfwedstrijden en -rondes online geboekt wordt. Jaarlijks worden er wereldwijd 728 miljoen golfrondes gespeeld door ongeveer 60 miljoen golfers, waarmee de digitalisering van deze markt een gigantisch potentieel heeft. Op dit moment gaat het boeken van een golfbaan nog per mail of telefonisch.

“Zoals bekende tech-bedrijven de luchtvaart en hotelmarkt hebben gedigitaliseerd, willen we met Zest.Golf de golfindustrie digitaliseren. Hoe gaaf is het als het boeken van een golfbaan even makkelijk wordt als het boeken van een hotelkamer? We zijn inmiddels actief in de meeste landen in Europa en zijn onder meer partner van IAGTO, de Global Golf Tourism Organisation. Dat laat zien dat onze oplossing omarmd wordt door de industrie”, aldus Dury, CEO van Zest.Golf.

Strategische kansen

Dury: “We zien in Dutch Sport Tech Fund de juiste strategische partner voor ons bedrijf. Het fonds voorziet ons van middelen om onze groei te versnellen, maar ook van ervaring, knowhow en een relevant netwerk op het gebied van sport en technologie. Ze helpen ons nieuwe strategische kansen in Europa en daarbuiten te identificeren en te ontsluiten, in lijn met onze wereldwijde ambities.”

Alexander Janssen, CEO van Dutch Sport Tech Fund: “We zijn verheugd om samen te werken met het Zest-team, dat technologie en expertise in de golfindustrie combineert met een levenslange passie voor het spel. We hebben gezien hoe vergelijkbare technologie een revolutie teweegbracht in de reismarkt. Zest stroomlijnt een arbeidsintensief boekingsproces en zorgt ervoor dat golfbedrijven kunnen voldoen aan hogere verwachtingen van golfers. Spelers en het spel zullen veel baat hebben bij de Zest.Golf.”

Scroll naar boven