Google investeert in Dutch Sport Tech Fund deelneming Fando

fando google dutch sport tech fund

Fando, een deelname van Dutch Sport Tech Fund, scoort een financiering bij Point Carbon Zero. Dat is een initiatief van Google en Monetaire Autoriteit Singapore. Andere financiers van de startup zijn het Plug and Play en SOSV, beide Amerikaanse tech fondsen, de voormalig CXO van Uber en LinkedIn en de voormalig CCO van Nest. Buiten haar reguliere fan engagement app, activeert Fando sportfans door ze te belonen met ‘fan tokens’.

Flinke groei en nog grotere ambitie

Fando groeit elke maand met vijftien tot twintig procent. Het bedrijf richt zich op sportfans in Zuidoost-Azië, die geactiveerd worden door ze te belonen met ‘tokens’. Als een fan van Manchester United content van de club deelt, verdient hij tokens die hij kan inwisselen voor merchandise en vanaf komend jaar voor geld. Fans van Europese voetbalclubs, Amerikaanse basketbalteams en van cricketteams zijn actief op Fando. De startup heeft samenwerkingen met supportersverenigingen, niet met de clubs zelf.

Manit Parikh, CEO van Fando, steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Wij willen ‘de Google van ‘Web3’’ worden. Content-creators verdienen geld via YouTube, maar Web3-bedrijven belonen ook wie content kijkt of verspreidt. Zo kan iedereen profiteren. Wij willen iedere bezoeker van Fando in staat stellen een bestaan op te bouwen via Fando. We hopen binnenkort uit te breiden naar Japan, Zuid-Korea en Thailand.”

Deelneming Dutch Sport Tech Fund

Alexander Janssen, CEO van het Dutch Sport Tech Fund, snapt wel waarom Fando zo snel groeit. “Het lukt Fando om organisch te groeien, wat veel voordeliger is dan door middel van betaalde acquisitie. Het bedrijf weet zijn medewerkers op een slimme manier te betrekken. Collega’s worden onder andere beloond in tokens en aandelen, waardoor ze profiteren van de groei van het bedrijf. Daardoor is Fando een financieel gezond bedrijf. CEO Parikh staat daarbij open voor de suggesties van zijn werknemers, waardoor ideeën ook bottom-up kunnen op komen. Dat maakt Fando bijzonder toekomstbestendig.”

Manit Parikh: “Ik heb vaker bij bedrijven gewerkt die een beursgang maakten. De uitdaging om Fando uit te laten groeien tot een miljardenbedrijf is een uitdaging die ik niet alleen aanga, maar met mijn partners. Ik ben blij met de begeleiding van Dutch Sport Tech Fund. Ze zorgen ervoor dat ik buiten bestaande kaders denk en ze wijzen me op mijn blinde vlekken. Hun begeleiding en vertrouwen helpen me om Fando te laten groeien.”

Investeren in Dutch Sport Tech Fund kan nu vanaf 100.000 euro. Interesse? Vraag dan de brochure van Dutch Sport Tech Fund aan.

Scroll naar boven