De wereldwijde sporttechnologie markt zal in 2030 gegroeid zijn naar een industrie van $ 50 miljard

Drake Star (USA)

De opkomst van de sporttechnologie markt

De wereldwijde sporttechnologie markt is booming! De mogelijkheid om content en data samen te voegen heeft onder andere geleid tot een sterke toename in de investeringen in sporttechnologie. Sporttechnologie als onderdeel binnen de bredere sportindustrie groeit dan ook snel door deze ontwikkelingen.

In 2019 was de sporttechnologie markt $ 11,0 miljard waard (6,4% van totale sportmarkt) en werd voorspeld dat deze zal groeien met 23,1% per jaar tot een niveau van $ 31,1 miljard in 2024.

WERELDWIJDE SPORTTECHNOLOGIE MARKT ($MLD)

Dutch Sport Tech markt

De wereldwijde sporttechnologie markt zal naar verwachting meer dan drie keer zo snel groeien als de wereldwijde sportmarkt. Als gevolg hiervan zal de waarde van de sporttechnologie markt in 2024 bijna verdubbelen ten opzichte van de wereldwijde sportmarkt, wat neerkomt op een aandeel van circa 13%. We verwachten dat de wereldwijde sporttechnologie markt tegen 2030 een industrie van meer dan 50 miljard dollar zal worden op basis van de huidige wind in de rug die in deze sector heerst.

SPORTS TECH VS. GLOBAL SPORTS TECH MARKT

Dutch Sport Tech markt

De markt in cijfers

De wereldwijde sporttechnologie markt zal naar verwachting meer dan drie keer zo snel groeien als de wereldwijde sportmarkt.

2019
$ 1 mld
2024
$ 1 mld
2030
$ 1 mld+

Toonaangevende sporten

Sporten met het hoogste potentieel in omzetgroei.

Esports

dutch sport tech fund esports

In de PricewaterhouseCoopers Sport Branche rapportage uit 2019, gehouden in 49 landen, kwam esports naar voren als de sport met het hoogste potentieel in omzetgroei. De schatting is dat er wereldwijd meer dan 2,5 miljard gamers zijn.

Voetbal

dutch sport tech fund voetbal
De voortdurende groei van voetbal kan worden verklaard door de groei in de minder volwassen markten. Dit wordt onderstreept door een verdubbeling van de omvang van het WK voetbal met 16 extra landen die de kans krijgen om zich vanaf 2026 te kwalificeren. Voetbal bereikt op deze manier een publiek van 3,5 miljard fans.

Urban Sports

dutch sport tech fund urban sports
Een interessante verandering in 2019 was de groeiende populariteit van “Urban Sports”. De term Urban Sports wordt gebruikt voor bewegen en sport in openbare ruimte. Denk aan straatvoetbal, skateboarden of parkour. Die populariteit schrijven we toe aan de groeiende overlap tussen sport, wellness en lifestyle. CrossFit, een fitnessmerk met franchise sportscholen over de hele wereld, werd in 2018 door Forbes geschat op een waarde van $ 4 miljard.

Rangschikking van top-10 sporten naar potentiële groei opbrengsten

Bron: PwC’s Sports Survey 2019

SPORTEN MET HET HOOGSTE POTENTIEEL IN OMZETGROEI

Dutch Sport Tech Fund

Voorop lopen in sporttechnologie

In een rapport met de titel ‘The future of sports tech’ stelde Tech Crunch vast dat bijna alle respondenten (experts uit de industrie) Basketbal (87%) en esports (79%) in de top drie van toonaangevende sporten plaatsen die voorop zullen lopen in technologie. De NBA is een bekende first-mover in deze, en gezien de symbiotische relatie van esports met technologie, zijn deze constateringen niet verrassend.

Onze Partners

Scroll naar boven