Nieuws en Updates

Categorieën

‘Dutch Sport Tech Fund heeft dankzij unieke mix van expertises een goede uitgangspositie’

Marco de Ruiter heeft jarenlange ervaring op het gebied van media, entertainment en ondernemerschap. Na werkzaam geweest te zijn als Managing Director, Executive Vice President Benelux & Germany bij FOX Network Group, is hij inmiddels door de overname van 21st Century FOX door Disney werkzaam als Country Manager and Head of Media Benelux bij The Walt Disney Company. De Ruiter is recent toegetreden tot het Innovation Committee van Dutch Sport Tech Fund en vertelt in dit interview welke kansen hij ziet voor het fonds.

Lees verder »
OTT Dutch Sport Tech Fund

De opkomst van OTT Content Streaming

Sinds enkele jaren zijn we getuigen van grote ontwikkelingen in de media- en entertainmentindustrie als het gaat over de manier waarop content wordt geproduceerd, geleverd en geconsumeerd. Op wereldschaal dienen zich naast de traditionele TV-zenders nieuwe gespecialiseerde OTT-streamers aan zoals Eleven Sport, DAZN, Twitch, Roku en Hulu. Ze helpen clubs, federaties en zelfs omroepen om hun OTT- of live mediastreaming aanbod te regelen en te verbeteren.

Lees verder »
Circl landscape dutch sport tech fund

Circl: een fan-engagement startup met een gigantisch groeipotentieel

Circl is een Engelse start-up die voor ‘fan engagement’ wil zorgen. De app daagt sportfans uit om leuke feitjes en gebeurtenissen tijdens live-wedstrijden te voorspellen. Dutch Sport Tech Fund is een van de trotse investeerders in deze startup. Will Hawkins, CEO en founder van de start-up, vertelt over de groeiplannen van Circl en legt uit hoe het bedrijf de afgelopen maanden zijn waarde al verviervoudigde.

Lees verder »
dutch sport tech fund betting sporttechnologie

Sport Betting & Gaming: als eerste investering is Sharp Alpha Fund een no-brainer

Na de lancering van het Dutch Sport Tech Fund in april 2021 heeft Sharp Alpha al 12 belangen genomen. Op regelmatige basis wordt DSTF co-investeringen aangeboden. Sport betting en gaming is een van de segmenten die Dutch Sport Tech Fund (DSTF) ziet als exceptionele groeimarkt. Sharp Alpha is een specialist waar we enorm van kunnen leren. Wereldwijd zal de groei in dit segment verder toenemen door groeiende acceptatie van zowel sport betting als gaming.

Lees verder »
Scroll naar top