Dutch Sport Tech Fund radiospot

Een sporttechplatform ontwikkelen, bij Ajax binnenlopen en doodleuk melden dat jij technisch meer weet over je voetballende zoon dan zij over Hakim Ziyech. David Dwinger pakte het op die manier aan met zijn app Jogo. ‘Ajax was niet meteen overtuigd, maar door de vragen die ze stelden was ik wel gesterkt in mijn gedachte dat ik op het goede spoor zat’, aldus de voetbalvader.

dutch sport tech fund technology marianne timmer

De baanwissel van schaatsicoon Marianne Timmer naar Dutch Sport Tech Fund

Marianne Timmer (46) is voormalig Nederlands-, wereld- en Olympisch kampioen op de schaats, en een sportfanaat van kruin tot doorgetrainde benen. Hoewel ze haar actieve jaren op de baan achter zich heeft liggen, laat de fascinerende sportwereld haar niet los. Als innovatiecaptain, lid van de Raad van Advies én belegger bij Dutch Sport Tech Fund voelt ze zich nog steeds 100 procent betrokken bij deze prachtige, gezonde en sportieve branche.

dutch-sport-tech-fund-technology-app

(Sport)Tech is hot. Ook voor beleggers.

In ongeveer elke branche van de samenleving wordt data belangrijk(er). En dat biedt steeds meer mogelijkheden voor de samenleving. Met datatechnologie kun je veel meer meten? en daarmee ook weten. Ook in sportevenementen wordt het gebruik van datatechnologie steeds interessanter.

dutch sport tech fund e-sports technology

Eerste Nederlandse sport-tech-fonds richt zich op markt van 50 miljard dollar in 2030

De markt voor sport-tech zou in 2030 een waarde vertegenwoordigen van 50 miljard dollar, becijferde Drake Star Partners. Dat zou te danken zijn aan de opkomst van eSports, meer vraag naar prestatiedata van sporters en het beter benutten van mediarechten. Het vandaag gelanceerde Dutch Sport Tech Fund richt zich als eerste fonds exclusief op deze markt. Het combineert kennis van- en ervaring met sport en schaalbare technologie.