De missie van Dutch Sport Tech Fund

Het is de missie van het Dutch Sport Tech Fund een positieve bijdrage te leveren aan sport en vitaliteit door te investeren in duurzame sport-, technologie- en databedrijven.

Wij investeren in jonge start-ups en scale-ups, met schaalbare en innovatieve sport-technologische producten en dataproducten. Binnen de wereld van de sport tech zullen we ons focussen op nauwkeurig geselecteerde exponentiële groeimarkten, zoals esports, OTT streaming, fantasy sports, VR, supportersbetrokkenheid (fan engagement), prestatiemonitoring en -verbetering, data & analytics.  Bij onze investeringsbeslissingen zijn de volgende investeringscriteria leidend:

  • Exit-strategie. Beschikt de onderneming over een exit-strategie (tussen nu en 5 jaar)?
  • Ondernemer. Is de ondernemer volledig en voltijds betrokken bij de zaak?
  • Schaalbaarheid. Biedt de onderneming een schaalbaar product aan? Is het een cloudgebaseerd product dat beschikbaar is in meerdere talen, voor meerdere sports?
  • Innovatie. Biedt de onderneming een innovatief product (of dienstverlening) aan?
  • IP. Is de onderneming eigenaar van de intellectuele-eigendomsrechten voor haar product(en) en/of de dienstverlening(en)
  • Inkomsten. Genereert de onderneming al reële inkomsten? Is het break-even punt nabij?

Wij zullen u elk kwartaal een update geven van de ontwikkelingen binnen het Dutch Sport Tech Fund. Uiteraard komen daarbij altijd de highlights rondom bestaande participaties in het kort aan bod. Ook zullen we te zijner tijd aandacht besteden aan zaken als wetgeving, prospects, personeel, samenwerkingen, marktontwikkelingen, etc.e

Scroll naar boven