Sport Betting & Gaming: als eerste investering is Sharp Alpha Fund een nobrainer

Dutch Sport Tech Fund sporttechnologie

Na de lancering van het Dutch Sport Tech Fund in april 2021 heeft Sharp Alpha al 12 belangen genomen. Op regelmatige basis wordt DSTF co-investeringen aangeboden. Sport betting en gaming is een van de segmenten die Dutch Sport Tech Fund (DSTF) ziet als exceptionele groeimarkt. Sharp Alpha is een specialist waar we enorm van kunnen leren. Wereldwijd zal de groei in dit segment verder toenemen door groeiende acceptatie van zowel sport betting als gaming.

We gaan niet in op alle mogelijkheden tot co-investment, omdat we onze eigen inschattingen maken. Synergie-mogelijkheden met de andere participaties zijn bijvoorbeeld een basisvereiste. Tevens hanteren we ook onze eigen maatschappelijke normen met betrekking tot sport betting. Als sport betting de fan engagement ondersteunt en de kijkervaring verrijkt, vinden wij dat interessant.

Het sociale aspect en het spelelement moet volgens Dutch Sport Tech Fund voorop staan, niet het geldelijk gewin. Ook moeten er duidelijke geprogrammeerde limieten staan op het geldverkeer. Mensen actief aansporen om door te gaan en/of meer te spenderen, is uit den boze. Ook vinden wij technologische innovaties die de processen (voor de fan) rondom sport betting verbeteren, een interessante niche.

De Amerikaanse sporttech markt als geheel, maar ook het sport betting segment in het bijzonder, lopen als je het vergelijkt met de rest van de wereld, voorop qua acceptatie, volume alsook op aantallen fusies en overnames. De sector is jong, en de kostbare snelle groei maakt dat er nog maar weinig ondernemingen winstgevend zijn. Toch worden op basis van toekomstprojecties bij M&A-transacties ongekend hoge multiples (vaak op basis van omzetten en/of aantallen gebruikers) betaald.

Het DSTF heeft besloten te investeren in een gespecialiseerd Amerikaans sport betting fonds.  Het Sharp Alpha Fund is opgericht vanwege “buitengewone marktomstandigheden”, namelijk de eerdergenoemde onstuimige groei van de Amerikaanse sport betting markt (en ecosysteem). Dit jaar zal die groei meer dan 100% zijn. Deze marktomstandigheden maken ook succesvolle exits van de andere DSTF-participaties kansrijker. Doordat de Amerikaanse sport betting markt explodeert, liften zij ook mee.

Het Sharp Alpha Fund richt zich primair op de volgende marktsegmenten:

  • Betting Intelligence,
  • Data & Analytics,
  • Social Betting &
  • Gamification,
  • Sustainable Gaming

Lees hier ons beleid over het beleggen in sports betting

Scroll naar boven