Dutch Sport Tech Fund investeert in vitaliteitsapp NewU

Scale-up gebruikt funding onder meer voor buitenlandse expansie
NewU

Dutch Sport Tech Fund investeert in de Nederlandse scale-up NewU. Het bedrijf ontwikkelde een vitaliteits-app die werknemers helpt om gezonder te leven met op-maat-gemaakte tips: het ‘Netflix voor gezonde gewoontes’. NewU gebruikt de investering om uit te breiden naar het buitenland. We vragen oprichter/CEO Gijs Limborgh naar zijn groeiplannen.

Gijs, hoe kwam je op het idee voor NewU?

“Samen met medeoprichter Bart Spangenberg was ik actief als wedstrijdroeier. We trainden zo’n tien keer per week, hadden een passie voor sport en gezondheid en wilden die overbrengen op anderen. Daarom schreven we een boek over gezonder eten en gaven daar presentatie over. Toen besloten we het nog serieuzer aan te pakken en een app te ontwikkelen die mensen helpt om gezonder te leven. We ontdekten dat er veel kennis en aanbod is om gezonder te leven. In de praktijk is er een verschil tussen kennis en actie. Bijna iedereen heeft na oud en nieuw goede voornemens, maar bijna niemand komt die een maand later nog na. Dat is zonde. Ons vertrekpunt was dan ook: hoe dicht je de kloof tussen kennis en praktijk?

En, hoe pakken jullie dat aan?

“Wist je dat als je elke dag 20 minuten loopt, je op jaarbasis ook twaalf marathons aflegt? Gezond gedrag begint bij gezonde gewoonten. Daarom maakt onze app het voor werknemers makkelijker om dagelijks gezonder te eten, bewegen en slapen. We richten ons daarbij op alle sectoren en alle type organisaties, omdat elke werknemer profijt heeft van NewU. Daarbij maakt het niet uit of iemand een ervaren sporter is of gewoon wil stoppen met roken. Onze app wordt gebruikt door werknemers van organisaties als De Alliantie, Vervoerregio Amsterdam en ICU Medical en onder meer in Nederland, Luxemburg, Engeland en België.”

Kan je meer vertellen over die app?

“De app bestaat uit twee onderdelen: een individueel en gezamenlijk programma. Het individuele programma is ‘het Netflix voor gezonde gewoontes’. Deelnemers krijgen op-maat-gemaakte tips, waarbij rekening wordt gehouden met iemands interesses. We willen het even makkelijk maken om gezonder te leven als om Netflix aan te zetten; daar hoef je ook niemand voor te motiveren. Het systeem is daarbij compleet anoniem, de werkgever ziet niet wie welk programma volgt.”

“Het collectieve programma laat werknemers samen aan programma’s deelnemen als Dry Januari of Stoptober. Het is voor werknemers niet alleen leuker om samen uitdagingen aan te gaan, het is ook een stuk effectiever. Als je met z’n allen evenveel kilometers fietst als de Tour de France, dan motiveert dat enorm. De gezamenlijke programma’s zorgen ook voor verbinding tussen collega’s. Bij veel organisaties werken werknemers thuis of op verschillende locaties. Door ze samen te laten deelnemen aan sportprogramma’s, ontstaat er toch een vorm van verbondenheid tussen deze collega’s.”

Hoe helpt NewU organisaties?

“We maken inzichtelijk hoe effectief de programma’s zijn. In een dashboard zien organisaties ‘het rendement op gezondheid’: hoeveel vitaler hun werknemers zijn geworden. Ook hebben we een portal ontwikkeld waarin we bewezen effectieve tips en marketingmateriaal aanbieden. Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk werknemers met de app aan de slag gaan.”

Hoe gaan jullie het groeikapitaal inzetten?

“De afgelopen jaren was er veel buitenlandse interesse, dus gebruiken we de investering om internationaal op te schalen richting België, Luxemburg, Duitsland, Engeland en Frankrijk. De investering stelt ons in staat om nog sneller op te schalen en het nog beter te laten aansluiten op de wensen van organisaties. Dat betekent dat we medewerkers willen aantrekken op het gebied van sales, marketing en IT. Uiteindelijk hopen we dat er meer dan een miljoen mensen gezonder leven met onze app en willen we uitgroeien tot de grootste vitaliteitsapp in Europa.”

Hoe helpt Dutch Sport Tech Fund jullie hierbij?

“We geloven dat NewU nog verder kan uitgroeien en dat Dutch Sport Tech Fund hier de ideale partner voor is. We hebben veel raakvlakken. Mijn medeoprichter en ik zijn oud-topsporters, net als veel professionals bij Dutch Sport Tech Fund. We vergelijken allebei ondernemen dan ook geregeld met topsport: samen hard werken om de top te bereiken. Met NewU willen we van alle werknemers topsporters maken. Die bijdrage aan vitaliteit sluit aan bij de doelen van het fonds.”

“We profiteren van de kennis van Dutch Sport Tech Fund, zoals inzichten op het gebied van IT, maar ook hoe je een bedrijf internationaal opschaalt. Ook het netwerk is waardevol: het fonds kent sporters en topsporters, wat van pas komt bij de ontwikkeling van een gezondheidsapp. We zijn heel trots op deze investering en blijk van vertrouwen. We gaan de komende jaren laten zien wat we nog meer kunnen bereiken.”

Investeren in o.a. NewU via Dutch Sport Tech Fund kan vanaf 100.000 euro. Interesse? Vraag dan de brochure van Dutch Sport Tech Fund aan.

Scroll naar boven