“Dutch Sport Tech Fund laat je ook zonder kennis van sporttechnologie profiteren van groeikansen”
Interview met Gérard Schonewille
Gérard Schonewille werkt in het dagelijks leven als accountmanager bij Visma ProActive. Aan het begin van 2022 besloot hij, als beheerder van het familiefonds, te investeren in Dutch Sport Tech Fund. “Dankzij Dutch Sport Tech Fund spreid je je belegging in meerdere startups. Je kan zo, ook zonder kennis van sporttechnologie, profiteren van de groeikansen in deze markt.”
Gérard, hoe kwam je op het idee om te investeren in Dutch Sport Tech Fund?
“Toen mijn vader zijn bedrijf verkocht, kwam er kapitaal vrij. Ik beheer dat namens de familie en oriënteer me op kansen om dat vermogen te laten renderen. We waren eerst gefocust op vastgoed, maar zochten naar manieren om onze beleggingsportefeuille te spreiden. We vroegen rond in ons netwerk, hoe anderen dat eigenlijk doen. Een van hen wees ons op Dutch Sport Tech Fund. Zo kwamen we in contact met Mark Snijders, de CIO van het fonds, met wie we de eerste gesprekken hadden.”
Wat was je eerste indruk?
“Die was goed. Ik werd gaandeweg steeds meer bevestigd in de toegevoegde waarde van het fonds. Ik deed navraag bij mijn netwerk, waaruit positieve geluiden kwamen. De experts die bij het fonds berokken zijn, zijn bekend met technologie, sport en investeren. Dat schept vertrouwen.”
Waarom spreekt sport-technologie je eigenlijk aan?
“Bij Visma ProActive ontwikkelen we cloudoplossingen voor zorg- en onderwijsinstellingen. We bedenken en maken alle software zelf, de helft van het personeel bestaat uit IT-ers. Als accountmanager bij dit bedrijf heb ik dan ook verstand van technologie. Visma ken je misschien ook wel van Team Jumbo-Visma, de bekende wielrenploeg. Sport is mijn andere grote interesse. Dat is vrij breed, van wielrennen tot paddel. In dat opzicht komt mijn passie voor sport en technologie mooi samen bij Dutch Sport Tech Fund. Sport-technologie spreekt me dan ook zeker aan.”
Wat denk je van de deelnemingen van Dutch Sport Tech Fund?
“Het toeval wil dat ik de startup Horizm al kende voor we besloten te investeren in Dutch Sport Tech Fund. Het fonds had net een deelneming genomen in deze startup toen wij ons oriënteerden, dus dat schiep ook veel vertrouwen. Horizm heeft veel groeipotentieel en werkt onder meer voor Real Madrid, Chelsea, Arsenal en Inter Milan.”
“Het voetbalplatform 433 kende ik al, omdat ik het online al vaak voorbij zag komen. Jogo.ai, een andere deelneming van Dutch Sport Tech Fund, is verkocht en onderdeel geworden van dit internationale platform. Ik gebruikte al jaren de app Scorito en kon dankzij Dutch Sport Tech Fund ook hierin een deelneming nemen. Dat het fonds bekende en veelbelovende startups aan zich weet te binden, spreekt tot de verbeelding.”
Welke waarde heeft investeren in Dutch Sport Tech Fund?
“Je investeert omdat je wil dat geld aan het werk gezet wordt. Dat is voor veel mensen een belangrijk motief: kapitaal moet renderen. Maar we vinden het ook belangrijk dat we een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Het is een fijn idee dat meer mensen profijt hebben van technologische vooruitgang en een beter sportklimaat. Investeren in Dutch Sport Tech Fund biedt ook maatschappelijke voordelen, dat maakt het nog waardevoller.”
Wat zou je anderen aanraden die hun beleggingsportefeuille willen spreiden?
“Ik zou ze aanraden Dutch Sport Tech Fund te overwegen. De experts in het fonds zijn nauw betrokken bij de markt waarin ze opereren: veel mensen in het fonds hebben jarenlange ervaring op het gebied van investeren, sport en/of technologie. Dat is iets wat voor ze pleit. Daarbij is het een andere vorm van investeren dan gebruikelijk, aangezien je niet in één deelneming investeert, maar je dankzij het investeringsfonds je risico spreidt in meerdere startups. Dat zorgt ervoor dat je ook zonder kennis van sporttechnologie kan profiteren van de groeikansen in deze markt.”
Investeren in Dutch Sport Tech Fund kan nu vanaf 100.000 euro. Interesse? Vraag dan de brochure van Dutch Sport Tech Fund aan.