Geld op de bank levert momenteel niets op, maar kóst geld. Mede hierom kiezen veel particulieren ervoor om te investeren. Logischerwijs willen zij hun hoofdsom niet in gevaar brengen en zoeken ze naar mogelijkheden om het risico zoveel mogelijk te beperken. Vaste rentevergoedingen en vaste looptijden, dividend uitkerende aandelen en inkomsten uit onroerend goed vormen daarom veelal de basis van de portefeuille.
Ook bij deze vormen van investeren spelen er echter zaken die het rendement negatief kunnen beïnvloeden. Zo heeft men bij het investeren in vastgoed te maken met een hogere overdrachtsbelasting van 8%, en liggen er al geruime tijd plannen op tafel voor een belasting van inkomsten in box I in plaats van box III. Ook is er de zelfbewoningsplicht, die verschillende steden instelden om het verhuren en doorverkopen tegen te gaan…
Om het rendement én de gemoedsrust op peil te houden, verbreden beleggers hun horizon. Aan alternatieven geen gebrek: grond(stoffen), (edel)metalen, bitcoins, maar ook initiatieven in de (sport) technologie.
Veelbelovende bedrijven
Het Dutch Sport Tech Fund investeert in veelbelovende bedrijven binnen 6 verschillende sectoren in de sporttech. Athlete Branding, Data & Analytics, Athlete Performance, Esports, Fantasy Sports & Betting en Ott streaming & Fan Engagement.
Ondanks grote veranderingen in de wereld, die óók de tech markt beïnvloeden, blijven deze sectoren een exceptionele groei vertonen, vanwege het simpele feit dat de vraag naar de producten en diensten binnen deze sectoren blijft stijgen. Mensen blijven, actief of passief, sport beleven en tech is inmiddels onlosmakelijk met de sportwereld verweven. Wedstrijden worden onverminderd gestreamd, sportclubs maken alleen maar meer gebruik van technische systemen om prestaties te verbeteren en de interactie met fans te vergroten. De populariteit van sportvideogames is ongekend en atleten blijven technologie ook inzetten om hun merkwaarde te vergroten. In 2030 zal de sporttechnologiemarkt derhalve naar verwachting een waarde van 50 miljard dollar vertegenwoordigen.
Het Dutch Sport Tech Fund investeert in duurzame sporttech bedrijven over de hele wereld, die schaalbare digitale producten en diensten aanbieden. Voorbeelden zijn Jogo, onlangs overgenomen door 433, ’s werelds grootste voetbalplatform, en deelneming Horizm, met o.a. Liverpool, Chelsea, Real Madrid, Dortmund en Juventus als klant.
Diverse sectoren
Door participatie in meerdere bedrijven wereldwijd en in diverse sectoren binnen de sporttech, probeert het Dutch Sport Tech Fund zo veel mogelijk aan risicospreiding te doen. Om de meest veelbelovende bedrijven te selecteren, heeft het fonds een ecosysteem gecreëerd van topmensen binnen hun eigen vakgebied. Denk hierbij aan experts op het gebied van Media, E-commerce, Artificial Intelligence, Accountancy, Legal & Finance, alsmede topsporters, trainers en entrepreneurs. Potentiële deelnemingen worden tijdens een zorgvuldig Due Diligence traject beoordeeld door het Investment comité en het innovation comité.
Voor wie, om bovengenoemde redenen, op zoek is naar andere manieren om zijn vermogen te laten renderen, is het Dutch Sport Tech Fund een aantrekkelijk alternatief.